12 Ocak 2011 Çarşamba

FIRINDA MAKARNA BÖREĞİ

Bu benim ev sevdiğim böreklerdendir. Tadı ve görüntüsü aynı su böreği gibidir. Üstelikde çok kolay bir börektir ama sıcak yemek gerekir. Dün  "acaba bu akşam ne yemek yapsam" diye kara kara düşünürken aklıma geldi. Çocuklar makarna yiyoruz keyfiyle, eşim su böreği niyetine bende "ohh bee bu akşamıda hallettik darısı yarına" diyerek yedik. Çok zahmetli bir börek olmadığı içinde akşam yemeklerinde ne yapıcam ben'in kolay bir cevabı oluyor.

Malzemeler: (Fırın Tepsisi için)

1 paket Nuhun Ankara Makarnası (özellikle bu markayı kullanıyorum çünkü en lezzetli olanı bu)
1 adet yufka
3 yumurta (1 sarı üzerine sürmek için ayrılır.)
3 kaşık yoğurt
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
250-300 gr beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
tuz

Yapılışı: 

Öncelikle makarna  bol suda haşlanır. Yaklaşık 15-20 dakika kadar makarnalar iyice yumuşuyor . Bu arada harcını hazırlıyoruz. Yumurta, süt, sıvıyağ, tuz, yoğurt, maydonoz ve peynir karıştırılır. Ben peyniri yoğun sevmediğim için bu miktarda koydum ama siz daha yoğun peynir tadı seviyorsanız miktarı artırabilirsiniz hatta kaşar daha da güzel olur. Haşlanıp soğuk sudan geçirilmiş makarnalar iyice süzülür ve harç ile  karıştırılır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye 1 adet yufka serilir ve tüm harç yufkanın üzerine dökülür.


Yufka kapatılır (tepsiniz büyük ise yarım yufakaya daha ihtiyacınız olabilir) üzerine yumurta sarısı sürülür ve ısıtılmış fırında 250 derecede yaklaşık 20-25 dakika üzeri iyice kızarana kadar pişirilir. Bu tarz böreklerin bana  göre piştikten sonraki en önemli  püf noktası üzerlerine ıslak bez serilmesidir. Biraz dinlendirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.



2 yorum:

  1. ben bunun için hamur yoğurup alt ve üstü için 2 hamur açıyordum ama hazır yufka daha pratik olmuş.. elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Türkiyede makarna hakkında tüm bilgileri bulabileceğiniz bir site.Güzel olmuş. www.makarnaturkiye.com

    YanıtlaSil